Sayfalar

18 Ekim 2018 Perşembe

Kurtarıcım: Evernote

Evernote Nedir Nasıl Kullanılır?



 Evernote uzun yıllardan beri kullanımda olan bir not alma uygulaması. Rakibi olarak Google Keep ve OneNote'u örnek gösterebilirim. Daha önce bunlardan birini kullandıysanız ve kullanmaya devam ediyorsanız niçin bu başlığı attığımı anlarsınız.

Diğer benzeri uygulamalar gibi not alma, hatırlatma ekleme ve yapılacaklar listesi oluşturma gibi standart özellikleri bulunuyor. Ama benim için bu uygulamayı muhteşem yapan özellikler başka.



Evernote Masaüstü Uygulaması


  • İnternet araştırması yaparken yer imlerini düzenlemek benim için inanılmaz zorlu bir işti. Ancak Evernote'un tarayıcı eklentisi ile tek tıkla istediğim sitenin adresini ya da doğrudan sayfadaki yazıyı ya da ekran görüntüsünü önceden belirlediğim bir not defterine kaydedebiliyorum.

Opera eklentisi bir fil
  • Windows ekranının sağ alt kenarındaki fil simgesine belirli görevler atayabiliyorsunuz. Örneğin tıkladığımda ekran görüntüsü alma aracı çıkıyor ve doğrudan notlarımın içerisine kaydediyor. Ne yapıyor olursanız olun bu işinizi inanılmaz hızlandıran bir özellik. Ekran görüntüsü almak yerine tek tıkla kopyaladıgınız bir metni notlara kaydetme özelliğini de seçebilirsiniz.

windows ekranında bir fil


  • Benim en çok sevdiğim özellikler bunlar. Literatür taraması yaparken çok faydalı oluyor. Aynı zamanda uygulamaya eklediğiniz notları, isimlendirdiğiniz not defterlerine ekleyebiliyorsunuz ya da etiket sistemi ile kategorileyebiliyorsunuz. Notlarınızı aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz ve uygulamada nasıl görüneceğini seçebilirsiniz.
  • Menüye alıştıktan sonra Word kullanmak kadar kolay. (Word sizin için kolaysa eğer:D)

Masaüstü uygulaması

  • Mobil uygulama, windows uygulaması ve web tarayıcısı üzerinden notlarınıza senkronize bir şekilde erişebilirsiniz. İnternette araştırırsanız kendi normal defterlerini taratıp Evernote'a atarak yanında taşıyan insanlar mevcut :D Mobil uygulamasını tarayıcı olarak kullanabildiğinizi de ekleyeyim. Kitap kapağı, sayfa, fatura vs gibi şeyleri taratıp notlarınıza ekleyebiliyorsunuz.
Evernote 


  • Uygulamanın ücretsiz versiyonunun 60 mb aylık kotası var. Az demeyin bu şu demek. Bir ay içerisinde uygulamaya 60 mb veri yükleyebiliyorsunuz. Yani her ay 60 mb yeni dosya yükleyebilirsiniz. Ay bitince yenileniyor. Eğer notlarınız sadece yazı şeklindeyse korkmanıza gerek yok yüzlerce not ekleyebilirsiniz. Kotayı dolduran şeyler sadece medya dosyaları.
  • Premium 1 yıllık üyelik 70 lira. Öğrenciyseniz 35 liraya alabiliyorsunuz. Öğrenci mailiniz ile giriş yapıp size yollanan linke tıkladıgınızda öğrenciliğiniz teyit edilmiş oluyor.
  • Premium hesabın kotası 10 gb ve doldurmak çok zor bence. Ayrıca premium hesap ile pdf dosyaları içerisinde arama yapıp üzerine not alabiliyorsunuz. Aşağıdaki linkten üye olup 1 ay boyunca premium hesabı deneyebilirsiniz.

Bir Ay Ücretsiz Premium Hesap için bu linkten kaydolabilirsiniz.



Nasıl kullanacağınız size kalmış..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder